فیلم های آموزشی نرم افزار ANSYS – هزار دانش
معرفی نرم افزار ANSYS و کاربرد آن:
نرمافزار ANSYS (انسیس) که نام آن از سرواژههای عبارت ANalysis SYStems گرفته شده، از معروفترین نرمافزارهای مهندسی است. انسیس در دستهی نرمافزارهای CAE یا مهندسی به کمک کامپیوتر قرار دارد. اساس مدلسازی و تحلیل در این نرمافزار، مانند نرمافزارهای معروفی همچون Plaxis و ABAQUS روش اجزای محدود است. صاحب امتیاز انسیس کمپانی آمریکایی ANSYS Inc است و نخستین نسخهی آن را در سال ۱۹۷۰ به بازار عرضه کردهاست. این کمپانی مدعی شده قدرت انسیس به حدی است که تا ۳۲ سال آینده، پاسخگوی تمام نیازهای طراحی کاربران خود خواهدبود. تنوع ابزارهای طراحی و تحلیل در انسیس، باعث شده تا طیف گستردهای از مهندسان به استفاده از آن روی آورند. مهندسان عمران، صنایع، مکانیک، برق، کامپیوتر، مواد، هوافضا و … از اصلیترین کاربران نرمافزار انسیس به شمار میروند. اصلیترین رقیب انسیس در حوزهی طراحی و تحلیل سازهها و قطعات گوناگون، نرمافزار ABAQUS است.
انسیس نرمافزاری با قابلیت تحلیلهای چندگانه است. تحلیل مسائل متنوعی همچون ارتعاشات، استاتیک و الکترواستاتیک، الکتریسیته، حرارت، سازه، سیالات، دینامیک، مغناطیس و … در انسیس انجام میشود. علاوه بر تحلیل مجزای هریک از این مسائل، این نرمافزار توانایی ایجاد ارتباط بین این مسائل را نیز دارد. انسیس از جمله نرمافزارهایی است که میتوانند مدلهای طراحی شده را بهینهسازی کنند. در این نرمافزار کاربر میتواند هر سازه یا قطعهی پیچیدهای را، با تجزیه به اجزای کوچکتر تحلیل نماید. تحلیلها در این نرمافزار به روشهای مختلفی انجام میشوند. ازجمله این روشهای تحلیل میتوان به تحلیلهای مودال، استاتیکی، شبهاستاتیکی، دینامیکی، طیفی، رفتوبرگشتی، تاریخچه زمانی و … اشاره کرد. این تنوع تحلیل باعث شده تا انسیس قادر به تحلیل انواع سازهها و اجزای سازهای باشد. سازههایی همچون قابها، پلها، مخازن و سدها و اجزایی مانند ایزولاتورها، اتصالات فولادی و اعضای بتنی در انسیس قابلتحلیل هستند.
این نرمافزار مدلهای رفتاری گوناگونی را برای تحلیل رفتارهای غیرخطی پوشش میدهد. ازجمله این مدلهای رفتاری میتوان مدلهای دو و چندخطی فولاد، دراگر ـ پراگر و مدل شکست بتن را نام برد. از دیگر ویژگیهای کاربردی انسیس میتوان به امکان تحلیل متقارن اشاره کرد. در تحلیلهایی که بهعلت سنگینی مدل طراحی شده زمانبر هستند، این قابلیت میتواند بسیار راهگشا باشد. در این شرایط اگر مدل متقارن باشد، میتوان نصف یا حتی یکچهارم مدل را بهجای کل آن تحلیل کرد. رابط گرافیکی بسیار قوی، محیط کاربرپسند، دسترسی به تمام تحلیلها در یک محیط یکپارچه و کتابخانهی کاملی از مصالح از دیگر قابلیتهای انسیس است. در محیط انسیس امکان برنامهنویسی به زبان APDL وجود دارد و کاربر میتواند با این امکان، تحلیلهای خود را گسترش دهد. خروجی تحلیلهای انجام شده در انسیس، در قالب فیلم، عکس یا فایلهای html قابل استخراج هستند. در این نرمافزار امکان لینک شدن به نرمافزارهای دیگری همچون CATIA، Inventor، AutoCAD Mechanical و SolidWorks برای کاربر فراهم است. همچنین انسیس از فرمتهای SAT و Para Solid هم پشتیبانی میکند.
ماژولهای انسیس در چندین دستهی کلی قرار دارند. پرکاربردترین این دستهها عبارتاند از:
- Structural Mechanics
- Fluid Dynamics
- Meshing
- Electromagnetics
- Multiphysics
- Explicit Dynamics
- Hydrodynamics – AQWA
- Modeling 3D
مخاطبین نرم افزار ANSYS:
مخاطبین اصلی این نرم افزار مهندسین مکانیک، مهندسن عمران، مهندسین برق، مهندسین مواد، مهندسین شیمی، صنایع و… می باشند. به خصوص مهندسین شاغل در مراکز تحقیق و توسعه و دانشجویان رشته های مهندسی در سال های آخر کارشناسی، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا می باشد. از انسیس می توان در تحلیل های استاتیکی، تحلیل های دینامیکی، شبه استاتیکی، شبیه سازی سازه ها و… استفاده کرد.